Vandra, cykla, bada, padla, snorkla i ditt semesterparadis på Kosteröarna

Kosteröarna är ett unikt ösamhälle som består av 2 öar; Nordkoster och Sydkoster, som ligger precis lagom långt från vardagen på land för at utgöra något helt annat – en god och avslappnande atmosfär för en fin semester både för liten och stor. För att komma til öarna tar du båten. Kostermarin bjuder på många dagliga avgångar från Strömstad centrum. Turen över havet är en upplevelse bare den.

Väl ute på Sydkoster möter du ett nästan bilfritt samhälle. Du tar deg enkelt fram med cykel som du kan hyra, om du inte tar med din egna.

På båda öarna finns det ett stort antal fantastiska stränder som alla är tillgängliga för allmänheten. Välg den stranden du gillar mest og njut – tillsammans med andra eller ensam på en holme.

Du tar deg enkelt mellan öarna med linjefärgan över Kostersundet.

Aktiviteter på Koster

Kosteröarna är en god arena for träning og motion. Det finns et stort antal stigar og vägar som bjuder på stor variasjon. Den högsta punkten på Sydkoster är Valfjäll, en bergstopp 54 meter över havet som nås genom en lång trappa. En fantastisk utsikt väntar den som går där. I tillägg finns det ett et yoga-studio med daglig aktivitet på sommersesongen och ett par tennisbanor på Sydkoster.

Den helårsöppna affären är ett naturligt centrum på Sydkoster, den är välssorterad och har det du behöver. Det är också möjligt att njuta en glass från glassbaren vid affären. På sommaren hittar du också en välssorterad fiskbutik på Ekenes och en butik på Nordkoster.

Om du inte har lust att laga mat själv och önskar variasjon finns det flere trevliga restauranger og matserveringar på båda öarna.

Koster kan också erbjuda flera kulturella upplevelser genom hela säsongen som till exempel konserter, utställningar och diverse kurser.

Fölg med på uppslagstavlorna på öarna för att se vad som är av interesse i den perioden som ni är där.

Se mer: www.kosteroarna.com